'İspanya'nın Pablo Escobar'ı' yakalandı

İspanya'da güvenlik güçleri, ülkenin 'Pablo Escobar'ı olarak bilinen uyuşturucu madde kaçakçısının yakalandığını duyurdu.

DÜNYA 16.01.2022, 20:04 17.01.2022, 09:01
'İspanya'nın Pablo Escobar'ı' yakalandı

Güvenlik yetkilileri tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Ülkemizin en önde gelen uyuşturucu kaçakçısı olarak da bilinen ve Toledo şehri yakınlarında arabasına yakıt aldığı esnada gerçekleştirilen operasyonda yakalanan şahsın, Hollanda'dan temin ettiği uyuşturucuları başkent Madrid başta olmak kaydıyla ülkenin farklı bölgelerine dağıtım yaptığı tespit edildi." denildi.

Bahse konu açıklamada, şüpheli şahsın kaldığı evde gerçekleştirilen aramalarda, 55 kilogram eroin ele geçirildiği ve bunun son dönemlerin en büyük operasyonu olduğu belirtildi.

İstanbul'a da gelmiş

Dünya çapında ünlü Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar'a atfen, 'İspanya'nın Pablo Escobar'ı' olarak da tanınan bahse konu şahsın, 'Felçli' lakabına sahip bir Türk vatandaşının yönettiği uluslararası uyuşturucu örgütüyle yakından ilişkili olduğu kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu suç örgütü elebaşının, uyuşturucu sevkiyatının organizasyonu için Temmuz 2021 ve Eylül 2021'de İstanbul'a gelerek görüşmeler gerçekleştirdiği de öğrenildi.

Açıklamada, farklı zamanlarda düzenlenen ve 51 bin avroyu aşkın nakit para, 12 lüks araç, 1 motosiklet, silah, mücevher ve çok miktarda uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyonların akabinde örgütün çökertildiği, toplamda 10 kişinin yakalandığı ve 8'inin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. 


(Escobar)

Yorumlar (0)