İspanya Genelkurmay Başkanı aşı sırasını atladığından istifasını verdi

İspanya’nın Genelkurmay Başkanı Villaroya, koronavirüs aşı sırasını atlamasına dair ülke basınında çıkan haberlerden dolayı görevinden ayrıldı.

DÜNYA 24.01.2021, 12:46 25.01.2021, 11:43
İspanya Genelkurmay Başkanı aşı sırasını atladığından istifasını verdi

İspanya’nın Genelkurmay Başkanı General Miguel angel Villaroya, koronavirüs aşılama protokolünün dışına çıkarak korona aşısını erken yaptırmasından ötürü ülke basınında çıkan ve tepki alan haberlerin ardından Savunma Bakanı Margarita Robles’e istifasını verdiği ve bunun kabul edildiği kaydedildi.

İstifa mektubunu iletti

İspanyol basınında yer alan haberlerde, istifa mektubunda Villaroya’nın Robles’e sunmuş olduğu istifada, 45 senelik askeri yaşamı boyunca İspanya’ya dürüstçe hizmet ettiği ifade edilerek, “Silahlı Kuvvetler’in içerisinde astlarına örnek olmak ve sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla her zaman büyük bir çaba sarf ettiğini vurguladığı” ifade edildi.

“En büyük çabam…”

Villaroya, yaklaşık olarak 1 seneden beri yürüttüğü Genelkurmay Başkanlığı görevi süresinde “en büyük amacının Silahlı Kuvvetler’in halka daha da fazla yakınlaşması” olduğunu kaydederek, İspanya’da “ordunun kendisine özgü yapısı ve çalışma şekline ilişkin halihazırda yapılması gerekli çok fazla şey olduğunu” kaydetti.

Öncesinde de bir yarbay görevinden alınmıştı

Koronavirüs aşılanma protokolünü çiğneyip kendisine aşı yaptırmasından ötürü Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde görevli bir jandarma yarbay ve ülkenin İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska’nın talimatıyla görevden alma yapılmıştı.

Ülkedeki diğer istifalar

Ülkede ayrıca 17 özerk yönetimde Murcia’da yerel hükümetin sağlık bakanı ve Bask bölgesinin iki hastane müdürü de protokol dışına çıkarak aşıyı erken yaptırmaları sebebiyle gelen baskılardan hafta içerisinde görevlerinden ayrılmak durumunda kalmıştı.

Yorumlar (0)