İspanya gazetesi, NATO ve ABD’nin Rusya’ya önerdiği anlaşmayı ortaya çıkardı 

İspanya’nın ünlü gazetelerinden biri, Rusya-Ukrayna krizinin yükseldiği Aralık 2021’de ABD ve NATO’nun Rusya’ya “silahsızlanma” anlaşması önerdiğini ortaya çıkardı. Anlaşmanın ilk 4 sayfasını yayınlayan gazete, bu anlaşma teklifinin tarihinin 17 Aralık 2021 olduğunu belirtti. 

DÜNYA 02.02.2022, 14:14
İspanya gazetesi, NATO ve ABD’nin Rusya’ya önerdiği anlaşmayı ortaya çıkardı 

İspanya’nın önemli gazetelerinden biri, ABD ve NATO’nun 17 Aralık 2021 tarihinde Rusya’ya bir anlaşma teklif ettiğini ortaya çıkarttı. Moskova’ya iletilen belgelere göre ABD ve NATO ayrı ayrı iki belge göndererek Rusya’nın silahsızlanmasını istedi.  



Gizlilik değeri yüksek belgelere ulaşıldı 

Gizlilik değeri yüksek olarak belirtilen belgelerde Rusya’nın silahsızlanması, Ukrayna üzerindeki askeri tehditlerin azaltılması ve bunun karşılığında ülkeler arasında “karşılıklı güven önlemlerinin görüşüleceği” belirtildi.  



Gazetede yayınlanan toplam 4 sayfalık belgelerde NATO ve ABD, Rusya ile ikili güvenlik anlaşması imzalanmasını ve NATO’nun da Ukrayna’ya kapılarını kapatmasını reddederken “Rusya’yı, zamanında ve kalıcı şekilde gerilimin azaltılması adımını atmaya davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı. 



Belgelerde Rusya’ya alenen suçlamalar var 

NATO tarafından gönderildiği belirtilen belgelerde Rusya, “iş birliği ortamında güveni zedelemek, Avrupa-Atlantik güvenlik mimarisinin temel ilkelerine meydan okumakla” suçlanıyor. ABD ise NATO’ya “kapıları açık tutma politikası ile devletin anlaşmasını seçme hakkına destek veriyor” cümleleri ile desteklerini iletiyor.   

Yorumlar (0)