İspanya'da şiddetli patlama! Kimyasal alarm verildi...

İspanya'nın Tarragona şehrinde bulunan bir sanayi tesisinde şiddetli bir patlama yaşandığı öğrenildi. Yetkililer, vatandaşlara bölgeden uzak durmalarını belirtti, kimyasal alarm verildi.

DÜNYA 14.01.2020, 22:06 14.01.2020, 23:19
İspanya'da şiddetli patlama! Kimyasal alarm verildi...

İspanya'nın Katalonya özerk yönetimine bağlı olan Tarragona şehrinde bulunan bir sanayi tesisinde şiddetli bir patlama yaşandı. Bölgeye çok sayıda acil servis ekibi gönderildi.

La Canonja isimli petrokimya şirketinde yaşanan patlamada 1 kişi öldü, 1'i ağır 4 kişi ise yaralandı. Tesisinde patlamanın gerçekleştiği La Canonja şirketi, ülkenin polimer üretimi yapımında kullanılan etilen oksit işleyen tek şirketi olmasıyla dikkat çekiyor. La Canonja'nın patlamayla sarsılan tesisi, yılda 140 bin ton üretim yapabiliyor.

Bölgede alarm verildi

Sivil Korum Kurumu, bölgede acil durum ilan etti ve bölgede yaşayan vatandaşlara sokağa çıkmamaları, kapalı alanda durmaları, kapı ve pencereleri kapatmaları için uyarıda bulundu. Bölge aynı zamanda araç trafiğine kapatıldı.

Patlamanın çok güçlü olduğu ve kilometrelerce uzaktan bile görüntülenebildiği belirtildi. Patlamanın neden yaşandığı henüz bilinmiyor.

Yorumlar (0)