İspanya'da şiddetli patlama: 3 ölü

İspanya'nın başkenti Madrid'de bir binada büyük bir patlama meydana geldi. Son belirlemelere göre, olayda 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

DÜNYA 20.01.2021, 18:12 21.01.2021, 13:53
İspanya'da şiddetli patlama: 3 ölü

Ülkenin başkenti Madrid'de bulunan Puerto de Toledo Mahallesi'nde bir binada büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamanın meydana geldiği binanın bulunduğu cadde, adeta savaş meydanına döndü.

Patlamanın neden kaynaklandığı bilinmiyor

Patlamanın meydana geldiği bölgeye çok sayıda sağlık ve güvenlik görevlisi gönderilirken, patlamanın sebebi ile ilgili henüz bir açıklama gerçekleşmedi

Ülke basın organlarının hükümet kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, patlamanın gaz sızıntısından kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

Ölü ve yararılar var

Aktarılan son bilgilere göre, olayda 3 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Olay ile ilgili görgü tanıkları ise patlamanın oldukça şiddetli olduğunu, çok sayıda yaralı bulunduğunu kaydetti. Patlamaya şahit olanlardan Valeria adlı tanık, "Patlamanın olduğu binanın karşısında bulunan bir binada oturuyorum. Eve girdiğim esnada gaz kokusu aldım. Ardından da büyük bir patlama yaşandı. Şu an şoktayım. Patlama çok büyüktü." dedi.

Patlamanın meydana geldiği binanın önünde yola park etmiş vaziyetteki araçların büyük bir kısmı zarar görürken, itfaiye, sivil koruma ve sağlık personellerinin söz konusu bölgeyi güvenlik koridoruna aldığı dile getirildi.

Patlamanın olduğu binanın yanında yaşlı bakımevinin, kilisenin ve bir okulun bulunduğu belirtildi.










 

Yorumlar (0)