İspanya'da atlar ateş üzerinde yürütüldü

İspanya'da atlar, kötülüklerden ve salgın hastalıklardan arındırılmak için ateş üzerinde yürütüldü.

DÜNYA 17.01.2020, 06:25 17.01.2020, 09:43

İspanya'nın küçük bir kasabasında yaklaşık 300 yıldır devam eden gelenek dün de gerçekleştirildi. Atlar, kötülüklerden arınma ve salgın hastalıklardan korunma inancıyla ateş üzerinde yürütüldü.

İspanya'nın başkenti Madrid'in 100 kilometre kuzeydoğusundaki San Bartolome de Pinares kasabasında yapılan "Las Luminarias" adlı etkinlikte, ateş ve duman arasından geçirilen atlar özellikle fotoğraf tutkunları için renkli görüntülere sahne oluyor ancak bu durum hayvan severlerin tepkisini çekiyor.

18. yüzyıldan kalan ve 300 yıldır yaşatılan geleneğin kökeninde Hristiyan inanışına göre hayvanların koruyucusu kabul edilen Aziz Anton'un her yıl 17 Ocak'ta anılması yatıyor.

Kilisede yapılan ayin ve ardından atların rahip tarafından kutsanmasıyla başlayan etkinliklerde, kasabanın farklı yerlerinde yakılan ateşlerin üzerinden atlar yürütülüyor.

Çam ağaçlarının yumuşak yeşil dallarıyla yakılan ateş ve dökülen sularla çıkartılan duman arasından geçirilen atlar, kasaba gezdiriliyor.

Las Luminarias etkinlikleri, özellikle son yıllarda fotoğrafçılar tarafından büyük ilgi görürken, hayvan hakları dernekleri, atların sadece duman arasından geçirilmesi, ateş üzerinde yürütülmemesi yönünde çağrılar yaparak geleneğe kısmen tepki gösterse de kasaba halkı atların bu durumda en iyi şekilde korunduğunu savunuyor.

Yorumlar (0)