İslami Cihad Hareketi, savaş başlatacaklarını açıkladı 

İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 250 İslami Cihad Hareketi mensubu için Hareket Genel Sekreteri en-Nehhale'den çok konuşulacak karar geldi: “Gerekirse savaş başlatacağız” 

DÜNYA 14.10.2021, 08:37 14.10.2021, 17:45
İslami Cihad Hareketi, savaş başlatacaklarını açıkladı 

Gazze merkezli İslami Cihad Hareketi’nden 250 mensup, İsrail güçlerine karşı hareketleri ve söylemleri sebebiyle İsrail hapishanelerinde tutuklu olarak bulunuyor. Tutuklu 250 kişi, hapishanelerde kendilerine uygulanan ceza sistemi sebebiyle süresiz açlık grevine başladıklarını açıkladı. Bunun üzerine ise İslami Cihad Hareketi’nden yazılı bir açıklama yayınlandı. 



“Evlatlarımızı düşman eline bırakmayacağız” 

Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “İslami Cihad Hareketi, evlatlarını düşman Siyonistlerin hapishanelerinde yalnız bırakmayacak. Elimizdeki tüm imkanlar ile kardeşlerimize destek vereceğiz. Gerekirse onlar için savaş bile çıkartacağız. Hiçbir anlaşma, bizleri savaşmaktan alıkoyamaz.” 



Açlık grevi 6 Eylül’de başladı 

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kadura Faris, Batı Şeria’nın Ramallah kentinde düzenlediği basın toplantısında, Gilboa hapishanelerinde tutuklu olan Filistinli firarilerin İsrailli polisler tarafından hapishaneye geri götürüldüğünü ve kaçan kişilere burada cezai işlemler uygulandığını ifade etti ve ekledi: “İsrail hapishanelerinde tutuklu 250 Filistinli, süresiz açlık grevine başladı.” 

Yorumlar (0)