"İslam suistimal edilmemeli"

Almanya'daki Katolik kiliselerinin çatı kuruluşu, camilerde Fetih suresinin okunmasını eleştirerek "Biz Hristiyanlar tarihimizdeki acı deneyimlerden ders çıkardık" dedi.

DÜNYA 18.10.2019, 16:44 19.10.2019, 23:12
"İslam suistimal edilmemeli"

Deutsche Welle'nin haberine göre, Alman Katolik kiliselerinin çatı kuruluşu, Barış Pınarı Harekâtı'na destek amaçlı camilerde okunan hutbe ve surelerle ilgili açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın emriyle Almanya'daki camilerde de Türk ordusunun Suriye'de zafer kazanması için dua edilmesini Alman Piskoposlar Konferansı Dinlerarası Diyalog Alt Komisyonu Başkanı Georg Bätzing eleştirdi.

Bätzing, ayrıca, operasyonun başlamasının ardından Türk ve Kürt gruplar arasındaki artan tansiyonun normale dönmesi gerektiğini ifade ederek "Zafer duaları bu çatışmaya dinî bir patlama gücü yüklüyor. Dinin vermemesi gereken bir meşruiyet kazandırıyor" dedi.

"İslam suistimal edilmemeli"

Piskopos Bätzing, "İnananları tarafından barış dini olarak ilan edilen İslam, insanları savaşa cesaretlendirmek için kötüye kullanılmamalı" mesajını vererek Müslüman yetkililerin "camilerin nifak değil barış ve uzlaşı mekanı olduğunu" hatırlatması gerektiğini söyledi.

Piskopos, kendi tarihlerini de eleştirerek "Almanya ve dünyanın diğer bölgelerindeki Hristiyanların, tarihteki korkunç dönemlerde çok acı deneyimler yaşadığını ve tam da bu nedenle silahlı çatışmaların Tanrı'ya mal edilmemesi gerektiğine inandıklarını" belirtti.
 

Yorumlar (0)