İslam karşıtı İsveçli karikatürist Vilks trafik kazasında yanarak öldü

İslam karşıtlığıyla tanınan İsveçli karikatürist Lars Vilks ve yanındaki iki koruma polisi trafik kazasında hayatını kaybetti.

DÜNYA 04.10.2021, 09:34 04.10.2021, 15:43
İslam karşıtı İsveçli karikatürist Vilks trafik kazasında yanarak öldü

Çizdiği Hazreti Muhammed karikatürleri sebebiyle İslam dünyasında tepkiye sebep olan ve İslam karşıtlığıyla bilinen İsveçli karikatürist Lars Vilks, yanındaki iki iki koruma polisi ile birlikte trafik kazasının ardından yanarak hayatını kaybetti.

İslam karşıtlığıyla biliniyordu

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İsveç Emniyet Genel Müdürü Anders Thornber, olayı doğrulayarak iki polis memurunun ailelerine başsağlığı mesajı yayınladı.

İsveç’te Smaland bölgesindeki Markaryd yerleşim birimine yakın bir otoyolda bir kamyon ile otomobilin çarpışması neticesinde patlayan ve alev alan araçlarda 3 kişi yanarak hayatını kaybederken, bir kişi ağır yaralandı. Yaralanan kişinin kamyon şoförü olduğu belirtilirken, otomobilde hayatını kaybeden kişilerin Lars Vilks ve iki koruması olduğu aktarıldı.

Smaland polisi, olaya ilişkin soruşturma başlattıklarını açıkladı.

2007’de Lars Vilks, Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerini yayımlamış ve bu, İslam dünyasında büyük tepkiye sebep olmuştu. 2007’den bu yana gizli bir adreste hayatına devam eden ve korumalarıyla gezen Vilks, pek çok programda protesto edilmiş ve yumurtalı saldırıya uğramıştı.

Yorumlar (1)
atalay konur 3 yıl önce
islam karşıtı karikatürleri yapan yayınlayan kafirlerin yanması az bir cezadır.cehennemden çıkmayacaklardır.atalay konur