İskoç Başbakan: Büyük bir olayla karşı karşıyayız!

İskoçya'da raydan çıkan yolcu treninin 4 vagonu devrildi. İskoç Başbakan bilgi verirken, "Büyük bir olayla karşı karşıyayız!" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 12.08.2020, 16:34
İskoç Başbakan: Büyük bir olayla karşı karşıyayız!

Birleşik Krallık'a bağlı 4 ülkeden biri olan İskoçya'nın Aberdeenshire bölgesinde bir yolcu treninin raydan çıkarak devrildiği bildirildi.

BBC News'in son dakika olarak geçtiği habere göre, Aberdeen'den Glasgow'a giden yolcu treni, kara ulaşımının çok zor olduğu Stonehaven kasabası yakınlarında ormanlık alanda raydan çıktı. Kaza sonucu trenin 4 vagonu devrilirken vagonların bir bölümü uçuruma yuvarlandı.

Meydana gelen tren kazası üzerine bölgeye hava ambulansı ve 30 acil durum aracı gönderildi.

Bölgede kurtarma çalışmaları sarerken can kaybı ve yaralı sayısına dair bilgi verilmedi.

Tek bilgi paylaşımında bulunan İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kaza son derece ciddi bir kaza. Bana ulaşan raporlara dayanarak söylüyorum: Büyük bir olayla karşı karşıya kalmış durumdayız" ifadeleri korkuttu.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, İngiliz Ulaşım Polisi'nin ve Ulusal Tren Ağı ile demir yolu işçilerinin kazanın gerçekleştiği bölgede bulunduklarını belirterek, İngiltere Hükümeti olarak Birleşik Krallık'ın bir parçası olan İskoçya'ya her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Tüm düşüncem yolcular ve aileleriyle." dedi.

Tren kazasının, Stonehaven yakınlarındaki Carmont'ta şiddetli yağış sebebiyle yaşandığı değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)