İşgalci İsrail askerleri, Filistinlilere ateş açtı

İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria’da 4 Filistinliyi tabanca ile yaraladı. Yaralananlar arasında 80 yaşında bir erkek de vardı.

DÜNYA 10.04.2022, 09:18 10.04.2022, 17:07
İşgalci İsrail askerleri, Filistinlilere ateş açtı

İsrail’in işgali altında olan Batı Şeria, kan gölüne döndü. El Halil’e bağlı Beyt Emr beldesinde yürüyüş düzenlendi. İsrail askerlerinin gerçek mermiyle müdahale ettiği yürüyüşte 4 Filistinli yaralandı. Yerel aktivistlerden Muhammed Ayad Avad’ın aktardığına göre Filistinliler, teravih namazı sonrasında Cenin şehriyle dayanışma için El Halil’in girişindeki askeri noktaya yürümek istediler. Ancak İsrail askerleri, yürüyüşe katılanları dağıtmak için plastik ve gerçek mermiler ile göz yaşartıcı gaz bombası kullandı. 



Yaralıların 3’ü olay yerinde tedavi edildi

Avad, yaralılardan 3’ünün durumunun hafif olduğunu, bu sebeple olay yerinde ayakta tedavi edildiklerini bildirdi. Ancak bir yaralı, hastanede tedavi altına alındı. El Halil’deki durumdan ziyade Batı Şeria’daki Tulkerm kentinde bağlı Kefr el-Lebed de karıştı. 80 yaşındaki Filistinli Mahmud Hüseyin Muhammed, kendi tarlasında, Yahudi siviller tarafından darp edildi. Yaşlı adamın vücudunda ezik ve kırıklar oluştu. Mahmud Hüseyin, hastanede tedavi altına alındı.



Batı Şeria’da Filistinlilere kısıtlama getirildi

İsrail ordusu, Batı Şeria’nın Cenin kentindeki Filistinlileri yeni kısıtlamalara tabi tutacağını duyurmuştu. Bu duyuruya göre Cenin kentindeki Rihan ve Gilboa noktalarından Filistinlilerin giriş çıkışı yasaklandı. Cenin’deki Filistinlilerden ticaretle uğraşanların İsrail’e girişleri de iptal edildi. Cenin’deki Filistinlilerin Doğu Kudüs’e geçmesi için aldıkları tüm izinler de iptal edildi. 

Yorumlar (0)