İşçi Partisi'nden çağrı: Halkımız karar versin!

İngiltere'de İşçi Partisi lideri Corbyn, Eski Dışişleri Bakanı Johnson'ın Muhafazakar Parti liderliğine gelerek ülkenin yeni başbakanı olmasına tepki gösterdi.

DÜNYA 23.07.2019, 16:44 23.07.2019, 16:48
İşçi Partisi'nden çağrı: Halkımız karar versin!

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Johnson'ın en zenginler için vergi indirimi vaadinde bulunduğunu ve Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşmasız bir şekilde ayrılmayı zorladığını belirtti. 

Johnson'ın bu şekilde yaklaşık 100 bin Muhafazakar Parti üyesinin desteğini kazanabildiğine ancak ülkenin desteğini kazanamadığına dikkat çeken Corbyn, "Anlaşmasız Brexit, işten çıkarmalar, zam ve ulusal sağlık sisteminin ABD'ye satılması riski anlamına geliyor." dedi. 

Corbyn, kimin başbakan olacağına halkın genel seçimle karar vermesi gerektiğini bildirdi. 

Muhafazakar Parti üyeleri başbakanı seçti

İngiltere'de gerçekleşen seçimlere Muhafazakar Parti üyeleri, posta yoluyla katıldı. Boris Johnson 92 bin 153 oy alırken, rakibi mevcut Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ise 46 bin 656 oya sahip oldu.

Böylece Johnson, iktidardaki partinin liderlik koltuğuna oturarak, ülkenin yeni başbakanı olmaya hak kazandı.

Johnson, seçim kampanyası sırasında 31 Ekim'de anlaşmasız da olsa Avrupa Birliği'nden ayrılmayı vaat etmişti. 

Başbakan Theresa May, yarın Kraliçe 2. Elizabeth'e istifasını sunacak. Bunun üzerine Johnson'ın, Buckingham Sarayı'na giderek yeni hükümeti kurma görevini alacağı tahmin ediliyor.  

Yorumlar (0)