İş insanı sandı, para yolladı: Tinder’da 7.5 milyon liralık vurgun

Kendisini “ABD’li bir yaşam koçu” şeklinde biçimlendiren Afrika kökenli Alie, Belçikalı Profesör Carolina Berrocal’i 7.5 milyon lira dolandırdı. İstanbul’da eğitim gördüğü belirlenen dolandırıcıdan, şikayetçi olundu.

DÜNYA 06.12.2022, 09:41
İş insanı sandı, para yolladı: Tinder’da 7.5 milyon liralık vurgun

Popüler arkadaşlık uygulaması olan Tinder'da yeni bir dolandırılma vakası daha meydana geldi. Kendisini “ABD’li yaşam koçu” şeklinde tanıtan Afrika uyruklu Alie, Belçikalı Profesör Carolina Berrocal’i 7.5 milyon lira dolandırdı.

Birçok bahane kullandı, para talep etti

Edinilen bilgilere göre, Rotterdam Uluslararası İş Fakültesi'nde profesör olarak görev yapan Carolina Berrocal, 2020 yılında eşinin ölümü üzerine bunalıma girdi. Belçika'da hayatını sürdüren kadın bu sene içerisinde Tinder'a üyelik açtı. Kısa bir süre sonra Hollandalı Patrick Anderson isimli bir kişi ile görüşmeye başladı. Kısa süre içerisinde ikili arasında yakınlık meydana geldi. Köprü ve yol projelerinde görev yapan bir mühendis olduğunu ifade eden Anderson, parça ve makine almak adına kısa bir süre içerisinde İstanbul'a gideceğini anlattı.

Daha sonra İstanbul'a gittiğini ifade eden adam, makine alımı adına ödeme yapmak istediğini ancak hesabında 690 bin dolar bulunduğu halde internet çekmediği için işlemi yapamadığını öne sürerek profesörden söz konusu şirkete 300 bin dolar yollamasını talep etti. Erkek arkadaşını kötü bir durumda bırakmamak isteyen Berrocal, istenilen parayı yolladı. Kısa sürenin ardından nakliye işlemleri için 5 bin dolar, farklı bir gün için ise "Otelde mahsur kaldım" gibi bir ifade kullanarak 8 bin 500 dolar talep etti.

Adım adım dolandırdı

Çiftin yakınlığı gün geçtikçe daha ileri giderken Anderson'un talepleri de artmaya başladı.

Banka hesabına bloke getirildiğini öne sürerek nakliyenin istenildiği gibi yapılamadığını, müteahhitle problem yaşamamak adına 48 bin dolarının olması gerektiğini anlattı. Ardından duygu sömürüsü yapmaya başladı ve işlerinin güzel bir şekilde seyretmediğini ifade ederek 27 bin dolar kadar bir talepte daha bulundu.

Durumdan şüphe duymaya başlayan kadın, “son defa” diye düşünerek yeni bir para transferi gerçekleştirdi ve yollamış olduğu bütün paraları geri talep etti. Aksi durumda bağlantısını koparacağını ifade eden kadının cümlelerine aldırış etmeyen adam, oluşturduğu sahte belge ile tarafına 10 milyon dolar yollandığını ifade eden bir makbuzu karşı tarafa yolladı. Ancak hesabına koyulan blokeyi kaldırabilmek adına 200 bin dolar daha gerektiğini ifade etti. Carolina, bu isteğin ardından şüphelerini araştırmaya başladı.

Farklı bir kadını daha dolandırdı

Avukatı ile beraber kanıtları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na götüren Belçikalı kadın, uygulama üzerinden görüşerek arkadaşlık etmeye başladığı kişinin, güvenini elde ettikten sonra kendisini dolandırdığını iddia etti. Gönderilen toplam miktarın 7 milyon 500 bin Türk Lirası olduğunu ifade eden Berrocal, Sierra Leone'li Alie Koroma adına suç duyurusunda bulundu.

Erkek arkadaşı zannettiği adam hakkında araştırmaya başlayan Belçikalı kadın, Patrick Anderson adının sahte, fotoğrafta olan kişinin ise Amerikalı bir yaşam koçuna ait olduğu, aynı kişinin Romanya'da da farklı bir kişiyi dolandırdığını öğrendi. Prof. Berrocal, para yolladığı kişinin İstanbul Marmara Üniversitesi'nde Siyasal Bilgiler Fakültesinde okuyan Sierra Leone'li Alie Koroma olduğunu da tespit etti. Dolandırıldığını fark eden Carolina Berrocal savcılıkta işlemleri başlattı.

Yorumlar (0)