“İş birliği” mesajı verdiler: ABD’den terör örgütüne kan ve plazma bağışı

Terör örgütüne karşı gerçekleştirilen Pençe-Kılıç harekatının sonrasında ABD, PKK/YPG bağlantısı bulunan Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) plazma ve kan bağışı yaptı.

DÜNYA 29.11.2022, 10:49 29.11.2022, 17:25
“İş birliği” mesajı verdiler: ABD’den terör örgütüne kan ve plazma bağışı

Sınır ve ülke güvenliğini korumak adına operasyonlarına devam eden Türkiye, geçtiğimiz günlerde Suriye ve Irak’ın kuzeyine Pençe-Kılıç harekatı başlattı. Gerçekleştirilen harekatta birden çok terörist etkisiz hale getirilirken, terör yuvaları birer birer imha edildi.

Terör örgütüne plazma ve kan bağışı yaptılar

Türkiye'nin terör örgütü PYD/PKK’ya karşı mücadelesi devam ederken, NATO ortaklarından olan ABD ile ilgili bir fotoğraf yayınlandı.

PKK/YPG/PYD bağlantısı bulunan Suriye Demokratik Güçlerine (SDG), ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı tarafından plazma ve kan bağışı yapıldı.

İş birliği mesajı verildi

Bağış yapılan dakikalardan bir fotoğraf ise sosyal medya hesabı üzerinden yayınlandı. Söz konusu paylaşım içerisinde ABD tarafından "SDG ortaklarına" 20 ünite plazma ve kan verildiği bilgisi bulunuyor. Açıklamada, öte yandan ABD'nin desteğinin sürdürüleceği ifade edilirken, iş birliği mesajı da verildi.

Yorumlar (0)