Irkçı katilin manifestosu ortaya çıktı!

Almanya'da ırkçı bir saldırı düzenleyerek 5'i Türk 10 kişiyi öldüren Tobias Rathjen'in internet manifestosu ortaya çıktı.

DÜNYA 20.02.2020, 15:53
Irkçı katilin manifestosu ortaya çıktı!

Almanya'nın Hanau kentinde geçtiğimiz gece ırkçı bir kişi tarafından gerçekleştirildiği belli olan bir katliam yaşandı. Aşırı sağcı olduğunu ispatlayan mektubu ve videosu ortaya çıkan katil Tobias Rathjen'in internet üzerinden ırkçı manifestosunu başkalarına yaymaya çalıştığı da öğrenildi.

14 Şubat'ta 2 dakika civarı süren bir video paylaşan saldırgan, Amerikalılara seslenerek ülkelerinin gizli toplumların eline geçtiğini ve Amerikalıların buna karşı savaşması gerektiğini söylüyor.

Amerikalılara komplo teorileriyle seslenmiş!

1 büfe ve 2 kafeye saldırdıktan sonra 72 yaşındaki annesini öldürerek intihar eden Rathjen, videosunda İngilizce konuşuyor ve "Bu benim tüm Amerikalılara kişisel mesajım. Ülkeniz görünmez, gizli toplumların kontrolü altında. Onlar zihin kontrolü gibi bilinmeyen şeytani metotları kullanarak, modern kölelik sistemini oluşturmaya çalışıyor. Bir an evvel uyanmalısınız. Ülkenizde gizli askeri üsler var. Bunların bazıları şeytanı yüceltiyor. Onlar çocuklara işkence ediyor ve onları öldürüyor. Bu uzun zamandan beri oluyor. Uyanın, bu ülkenizdeki bir gerçek. Ana akım medyayı kapatın zira fikirleri dahi yok. Başka kaynaklara bakın ve önce okuyun. İkinci adım olarak da harekete geçin. Tespit edin ve kitleleri bir araya getirin, taşlayın. Bu kâbusu bitirmek için, Amerikan vatandaşı olarak bu sizin göreviniz. Şimdi savaşın" ifadelerini kullanıyor.

Irkçı saldırgan, Arap ülkeleri ve Türkiye hakkında da kötü fikirlerini manifestosunda yansıtıyor. Rathjen'in intihar etmeden önce 24 sayfalık bir mektup bıraktığı iddia edilse de soruşturma yürütüldüğü için mektubun içeriği kamuoyuyla paylaşılmıyor.

Türklerin yok edilmesi gerektiğini düşünüyor!

Alman Bild gazetesi, saldırgan Rathjen'in Türklerin de aralarında bulunduğu çeşitli milletlerin tamamen ortadan kaldırılması gerektiği ve Alman pasaportuna sahip olma haklarının ellerinden alınması gerektiğini düşündüğünü aktardı. Rathjen'in mektubunda birçok komplo teorisinin olduğu ve gizli örgütlerin kendisini her daim takip ettiğinin yazdığı öne sürüldü.

Aracında bomba olduğu şüphesi var

Alman Özel Kuvvetleri, Rathjen'in olduğu belirtilen bir aracın üzerinde çalışmalarını yürütürken araçta bir bomba düzeneği olduğundan endişe duyuluyor. Yapılan incelemeler sonucunda araçta mühimmat ve silah dergilerinin olduğu, belirtilirken saldırganın av silahı taşıma ruhsatının da olduğu öğrenildi.

Irkçı saldırganın mektubunda saldırıyı itiraf ettiği öne sürülürken Alman federal savcılığı, soruşturmayı devraldığını ve terör saldırısı şüphesiyle çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. İçişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada "yabancı düşmanlığı" ifadelerini kullanırken saldırganın ırkçı güdülerinin olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)