Irkçı baba-oğul, koşu yapan siyahiyi öldürdü!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia eyaletinde koşu yapan silahsız bir siyahiyi taciz ettikten sonra vurarak öldüren ırkçı beyaz baba ile ırkçı beyaz oğlu tutuklandı. 

DÜNYA 08.05.2020, 13:35
Irkçı baba-oğul, koşu yapan siyahiyi öldürdü!

Amerikan basınında çıkan haberlere göre, 64 yaşındaki Gregory McMichael ve 34 yaşındaki oğlu Travis McMichael'in şubat ayında Brunswick şehrinde 25 yaşındaki Ahmaud Arbery'e saldırdığı anın kamera görüntüleri ortaya çıktı. 

Georgia Soruşturma Bürosu, dün tutuklanan ırkçı beyaz baba ile oğlunun, cinayet ve ağır saldırıyla suçlandığını açıkladı.

ABD'de tepkiyle karşılanan 28 saniyelik kayıtta, baba ile oğlunun kamyonetleriyle koşu yapan 25 yaşındaki Ahmaud Arbery'e yaklaştığı, Travis McMichael'in araçtan inerek Ahmaud Arbery ile itiştiği, daha sonra siyahi adamın silahla vurulduğu ve yere düşmeden önce sendeleyerek yürüdüğü görülüyor.

Anne, görüntüleri hiç izleyemedi!

Kurbanın ailesinin avukatı S. Lee Merritt, kaydın ortaya çıkmasının ardından olayı "modern linç" ifadeleriyle nitelendirmiş ve ailenin adalet istediğini duyurmuştu.

Ahmaud Arbery'nin annesi Wanda Cooper-Jones da ABC televizyonunda yayınlanan "Good Morning America" programında hâlâ yaşadıkları trajediyi anlamlandırmaya çalıştığını ifade ederek, kendisinde oğlunun öldürüldüğü anın görüntüsünü izleyecek gücü bulamadığını belirtti.

Yorumlar (0)