İranlı tırmanışçı başörtüsü takmadı, gerçek daha sonra ortaya çıktı!

İranlı kaya tırmanışçısı Elnaz Rekabi, Güney Kore'de gerçekleştirilen Asya Kaya Tırmanışı Şampiyonası finalindeki müsabakasına başörtüsüz şekilde çıktı. İran'daki şeriat karşıtları bu durumu "gösterilere destek" olarak yorumladı. Milli kaya tırmanışçısının daha sonra yaptığı bir paylaşım, gerçeği ortaya çıkardı.

DÜNYA 19.10.2022, 10:36 20.10.2022, 08:07 Hakan Öksüz
İranlı tırmanışçı başörtüsü takmadı, gerçek daha sonra ortaya çıktı!

İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı için ahlak polisi tarafından yakalanan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin gözaltındayken ölmesi, dünya kamuoyunda tepkilere neden oldu. Başkent Tahran olmak üzere İran'ın birçok kentinde meydanlarda toplanan binlerce kişi, şeriat yönetimini protesto etti. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yapılan protestolarla İran'daki eylemcilere destek verildi. 

Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleştirilen Asya Kaya Tırmanışı Şampiyonası finaline başörtüsüz şekilde katılan kaya tırmanışçısı Elnaz Rekabi, ülkesi İran'da gündeme oturdu. İran'daki muhalifler, kaya tırmanışçısı Elnaz Rekabi'nin başörtüsünü çıkarmasını "gösterilere destek" şeklinde yorumladı.

Hayatından endişe duyuluyordu, açıklama geldi!

İranlı muhalifler, şampiyonanın ardından ülkeye dönecek olan Elnaz Rekabi'nin gözaltına alınmasından endişe duyuyordu. Ülkesine dönen milli tırmanışçı, halk kahramanı gibi karşılandı. İranlılar, sporcunun Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla gerçeği öğrendi. 

"Kötü planlama yüzünden başörtüsünü takamadım"

Başörtüsü takmamasının gerekçesinin "kötü planlama" olduğunu kaydeden milli kaya tırmanışçısı, tırmanmaya çağrılma zamanı nedeniyle bu durumun yaşandığını belirtti. Acil şekilde müsabakaya çıkması gerektiği için başörtüsünü takamadığını belirten Elnaz Rekabi'nin bu açıklaması, İran'daki şeriat karşıtlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Yorumlar (0)