İranlı teröristler ezanı değiştirdi

İran destekli teröristler, Deyrizor'da camileri hüseyniyeye çeviriyor ve ezanı değiştiriyor. Şii inancına ait ibadethanelere verilen isim olan "Hüseyniye"lere Kasım Süleymani pankartları asılıyor.

DÜNYA 06.02.2020, 11:47
İranlı teröristler ezanı değiştirdi

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplar, Sünnilerin yaşadığı Deyrizor’da camileri, Şii ibadethanesi olan hüseyniyeye çeviriyor ve ezanın içeriğini de değiştirerek kendi üsluplarında okutuyor.

İran destekli terör grupları, daha önce de Irak sınırındaki şehirde, sivillere ait bazı evlere el koymuş, buraları Şii inancına ait ibadethane olan hüseyniyeye dönüştürmüştü.

Şimdi camileri de hüseyniyeye çeviren İran destekli terörist gruplar, Sünnilere zorla kendi kültürünü dayatıyor.

İranlı teröristler, Deyrizor kentinin Mayadin, Elbu Kemal ve Sıbayhan ilçelerinde önce ezanın okunma şeklini ve içeriğini değiştirdi, ardından da Mescit el-Medrese, Mescit Kebir, Mescit Rahman, Mescit Cemiyyat ve eski Pazar camisini hüseyniyeye çevirdi.

Deyrizor kimin kontrolünde?

Beşşar Esed rejimi, İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla 2017 yılının Kasım ayında Deyrizor kentinin batısındaki terör örgütü DEAŞ işgalini sonlandırarak Deyrizor'un bu bölümünü ele geçirdi.

Suriye'deki iç savaşta Beşşar Esed rejiminin kara gücü konumuna gelen İran destekli yabancı terörist gruplar, en yoğun şekilde Irak sınırındaki Deyrizor kentinde varlık gösteriyor.

Sünni Arapların yaşadığı Deyrizor şehrindeki İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli grupları, İran Devrim Muhafızları mensupları komuta ediyor.

Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor kenti, İran'dan Lübnan'a uzanan kara bağlantısını sağlayan şehir konumunda olduğu için kritik öneme sahip. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatlarıyla ticaret yolları da bu şehirden geçiyor.

İran destekli terörist gruplar, Deyrizor şehrinde el koydukları mülklerde mezhep temelli eğitim veriyor ve kültürel faaliyetler gerçekleştiriyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları ise Amerika destekli bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında bulunuyor.

Yorumlar (0)