İranlı tabipler iş yerlerinin açılmasına tepkili!

İran Tabipler Konseyi, iş yerlerinin yeniden açılmasının toplumsal teması artıracağı ve yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı elde edilen kazanımları yok ederek yeni bir tehlike doğurabileceğini söyledi. 

DÜNYA 13.04.2020, 14:00
İranlı tabipler iş yerlerinin açılmasına tepkili!

İran Tabipler Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, iş yerlerinin faaliyetlerinin askıya alınmasının sosyal teması azaltarak Covid-19 salgınıyla mücadelede önemli katkı sağladığını belirtti.

Açıklamada, bir süredir kapalı olan işletmelerin tekrar açılmasıyla virüse karşı elde edilen kazanımların boşa gidebileceğine işaret edilerek, "akıllı mesafe" uygulamasının bu mekanlarda uygulanmasının zor olduğu kaydedildi.

11 Nisan'da açılmıştı

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin başında olduğu Koronavirüs ile Ulusal Mücadele Kurulu, virüsün yayılma ihtimalinin düşük ya da "az tehlikeli" olarak tanımlanan esnaf kesiminin işletmelerini 11 Nisan Cumartesi günü açmasına izin vermişti.

Başkent Tahran'da ise "az tehlikeli" iş yerlerinin 18 Nisan Cumartesi günü açılması bekleniyor.  

Sahipler yükümlü tutuldu

İran Sağlık Bakanlığı, "Akıllı Mesafe" veya "2. Aşama Sosyal Mesafe" olarak adlandırılan uygulamaya göre az tehlikeli ruhsatı verdiği iş yeri sahiplerini, kendileri, çalışanları ve müşterileri de dahil olmak üzere Covid-19'a yakalanmaması için gerekli tedbirleri almakta sorumlu kılıyor.

İran'da bugün itibarıyla Covid-19 kaynaklı can kaybı 4 bin 585'e, vaka sayısı 73 bin 303'e çıktı.

Yorumlar (0)