İranlı siyasetçi: Irak'ta Türk güçlerini biz vurduk

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hüseyin Taib'in kardeşi olan muhafazakar siyasetçi Mehdi Taib, Kuzey Irak'taki Türk mevzilerinin hedef alınmasının ardında İran'ın olduğunu ifade etti.

DÜNYA 10.05.2022, 00:15
İranlı siyasetçi: Irak'ta Türk güçlerini biz vurduk

İran medyasında yayımlanan ve bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ses kaydında, ülkemizin Irak ve Suriye'de teröre karşı gerçekleştirdiği askeri harekatları eleştiren Taib, bölgede Türk kolluk güçlerini hedef alan saldırıların ardında İran'a bağlı olan unsurların olduğunu kaydetti.

İran lideri Ali Hamaney'e yakınlığıyla da bilinen Taib, "Türkiye böyle yaparım şöyle yaparım, lafta vururum diyor. Sahada ise bunları gerçekleştiremiyor. İdlib Türkiye'nin elinde değil mi? Buradan çekilmelerini söylüyoruz, yarın hemen geri çekiliyorlar." sözlerini sarf etti.

"Türkiye'yi biz vurduk"

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinden dinleyicilerden birinin "Ama Irak Türkiye'yi vurdu." ifadelerine karşılık olarak Taib, "Irak değil biz vurduk." dedi.

İran Meclis Başkanı Muhammed Kalibaf'ı hedef alan eleştirilerin de yer aldığı ses kaydının sızmasına ilişkin olarak Taib'in İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin kızının eşinin kardeşi Meysem Nili'yi suçladığı iddia edilmiş, Nili'nin tepki göstermesi üzerine Taib, Nili'den özür dilemişti.

Yorumlar (0)