İranlı Bakan'dan "millî felaket" uyarısı!

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi, "Halk, Nevruz'da seyahate çıkarsa milli felaket olur." dedi.

DÜNYA 13.03.2020, 12:14
İranlı Bakan'dan "millî felaket" uyarısı!

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi, İran'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle "milli bir felakete" yol açmamak için halka Nevruz Bayramı'nı evlerinde geçirmeleri çağrısı yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının daha fazla yayılmasının önlenmesi için vatandaşların evlerinde kalmasını istedi.

İran İstatistik Merkezinin verilerine dayanarak 2019 yılı Nevruz Bayramı'nda halkın yüzde 66'sının tatile çıktığı bilgisini paylaşan İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi, "Baharda bu rakamın yarısı dahi seyahate çıksa İran'da millî bir felaket olur. Lütfen evde kalalım." çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı da çağrı yapmıştı

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki de halkın bir kısmının Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınını yeterince ciddiye almadığından yakınmış ve evlerinde kalmaları çağrısı yapmıştı.

Çin ve İtalya'nın ardından en çok can kaybının görüldüğü ülke olan İran'da yeni tip koronavirüs ilk kez 19 Şubat'ta Kum şehrinde saptanmış, ardından tüm eyaletlere yayılmıştı. İran'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalananların sayısı 10 bini geçerken ölü sayısı 429'a çıktı. Covid-19 teşhisi konulanlardan 3276 kişi ise iyileşerek taburcu oldu.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında büyük şehirlerin girişlerinde halkın seyahatini kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluşturulmuştu.

İran genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde tüm okullar tatil edilirken sportif ve sanatsal faaliyetler de 20 Mart'a kadar askıya alınmıştı.

Yorumlar (0)