İran’dan siber saldırı hamlesi! Bankalara erişimi kesti

İran tarafına gelecek siber saldırıların önüne geçmek için bankacılık sistemine yurt dışından girişleri belirli bir süre durdurduğunu açıkladı.

DÜNYA 05.07.2022, 11:30 06.07.2022, 08:54
İran’dan siber saldırı hamlesi! Bankalara erişimi kesti

İran bankacılık sistemine girişleri kısa bir süre için durdurma kararı aldı. Resmi haber ajanslarından alınan bilgilendirmelere göre, ülke bu kararı siber saldırıları önlemek için verdi.

İran yetkili makamları tavsiye etti

Siber tehditlerin önüne geçebilmek adına yetkili makamların tavsiyesi üzerine kısıtlamaların getirildiği belirtilirken, İran konu ile ilgili daha detaylı açıklamayı henüz yapmadı.

Ne olmuştu?

Son dönemlerde İsrail, İran’a siber saldırı gerçekleştirdiği yönünde suçlanıyordu. İsrail de aynı şekilde İran’ın kendisine karşı siber saldırılar yaptığına dair suçlamalarda bulunuyordu.

14 Haziran günü İsrail, İran tarafından siber saldırılar gerçekleştirdiğini duyurmuştu. İsrail siber güvenlik firmasından konu ile ilgili açıklama yapılmıştı. Güvenlik firması, “Gerçekleştirilen bir saldırıda İsrailli yetkililerin kimlik bilgileri ele geçirilmeye çalışılmıştır. Bunlar içerisinde ABD'nin eski Tel Aviv Büyükelçisi, eski İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni dahil olmak üzere üst düzey ABD’li ve İsrailli yetkililer bulunmaktadır. Siber saldırıların İranlı kişiler tarafından yapıldığı belirlenmiştir. Bu korsanlar bazı yetkililerin e-posta görüşmelerini ele geçirmiştir” şeklinde ifade etmişti.

27 Haziran tarihinde ise İran'da, Huzistan eyaletinde bulunan çelik firmalarından birisine siber saldırı düzenlenmiş, saldırının sonrasında firmaya ait olan üç tesiste imalatın durdurulduğu duyurulmuştu.

Yorumlar (0)