İran’dan ABD’nin kararına sert tepki!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin Ortadoğu’ya asker gönderme kararı ile ilgili olarak, “Bu kararın karşısında durulmalı ve gereken yapılmalıdır.” açıklamasında bulundu.

DÜNYA 25.05.2019, 11:49 25.05.2019, 13:46
İran’dan ABD’nin kararına sert tepki!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin Ortadoğu'ya daha fazla asker gönderme kararına yönelik değerlendirmede bulundu ve bu kararın uluslararası barış ve güvenlik adına büyük bir tehlike yarattığını vurguladı.

Resmi temasları nedeniyle Pakistan’ın başkenti İslamabad’a gelen ve buradan ayrılmadan önce açıklama yapan Zarif, “Amerikalılar Körfez’de gerilimi artırmak ve hasmane siyasetlerini gerekçelendirmek için bu yolu izlemekteler.” diye konuştu.

"ULUSLARARASI BARIŞ İÇİN BİR TEHDİT"

ABD’nin Ortadoğu’daki askeri varlığını artırmaya dair verdiği kararın oldukça tehlikeli olduğunu belirten Zarif, “Ortadoğu’da ABD güçlerinin etkisini arttırması son derece tehlikeli ve uluslararası barış için bir tehdittir. Bu kararın karşısında durulmalı ve gereken yapılmalıdır.” dedi.

"DENİZİN DİBİNE YOLLAYACAĞIZ"

Bir diğer tepki de İran ordusu danışmanı General Murteza Kurbani'den geldi. Kurbani, "ABD, bölgeye iki savaş gemisi gönderiyor. Eğer bu gemiler en ufak bir aptallık yaparsa, iki füze ya da iki yeni gizli silah kullanarak onları mürettebatı ve üzerindeki uçaklarla birlikte denizin dibine yollayacağız." açıklamasını yaptı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Ortadoğu’ya bin 500 asker gönderilmesi için planlanan karara onay vermiş ve bu kararın Ortadoğu’ya takviye koruma ihtiyacı için alındığını ifade etmişti.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Kurmay Direktörü Koramiral Michael Gilday, İran’a karşı bölgeye sevk edilecek ek askeri unsurun, 4 Patriot bataryasından oluşan bir Patriot taburu, keşif amaçlı insanlı ve insansız hava araçları, bir savaş uçağı filosu ve kuvvet koruma önlemlerini geliştirmek üzere bir mühendis birliğinden oluştuğunu açıklamış ve "Tüm bunlar yaklaşık bin 500 asker demek oluyor." demişti. 

Yorumlar (0)