İran’dan ABD ve müttefiklerine uyarı! Sert yanıt vereceğiz

ABD ve müttefiklerine uyarıda bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, yapılan her yanlışın pişman olmalarına sebep olacak sert bir cevapla karşılaşacağını ifade etti.

DÜNYA 15.07.2022, 09:19 16.07.2022, 10:08
İran’dan ABD ve müttefiklerine uyarı! Sert yanıt vereceğiz

İran, İsrail ve ABD arasındaki meydana gelen gerilim gün geçtikçe tırmanarak devam ediyor. İran resmi haber ajanslarına göre, Kirmanşah eyaletinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran’ın bölgede oluşacak bir krizi veya güvensizliği kabullenmeyeceğini dile getirdi.

“Pişman olacak hata yapmasınlar”

Her dönemkinden daha güçlü bir İran’la karşılaşılacağına vurgu yapan Reisi, "ABD ve ortaklarının yapacağı her türlü yanlış pişman olmalarına sebep yaratacak sert bir cevapla karşılanacaktır" diye konuştu.

“ABD artık eski gücünde değil”

ABD’nin mevcuttaki gücünün her zamankinden daha az olduğunu iddia eden Reisi, “İran’a baskı stratejisinin ve yaptırım politikası mağlubiyetle bitmiş durumda. Eski siyasetlerini yeniden tecrübe etmemelerini öneriyoruz" İfadelerini kullandı

Edinilen bilgilere göre, ABD Başkanı Joe Biden’ın Orta Doğu gezilerinin sonrasında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin açıklama yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar (0)