İran'da türbeler korona sebebiyle kapatılacak

İran Tahran yönetimi, salgın dolayısıyla vakaların artışa geçmesinden dolayı harekete geçti. Meşhed, Kum ve Tahran'da bulunan türbeler ile ülke genelindeki iş yerlerinin kapatılması kararı alındı.

DÜNYA 24.10.2020, 23:41 25.10.2020, 11:01
İran'da türbeler korona sebebiyle kapatılacak

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin başkanlık ettiği Koronayla Mücadele Ulusal Kurulu, ülkede yükselişe geçen salgının yayılmasını önlemek üzere bir dizi yeni karar açıkladı.

Buna göre ülkede 26 Ekim-20 Kasım tarihleri arasında market, fırın gibi zorunlu ihtiyaçların satılmış olduğu bütün işletmeler dışında tüm iş yerleri kapalı olacak.

İş yerleri için kapatma kararı

Hükümet Sözcüsü Ali Rebii’nin duyurmuş olduğu kararlara göre, salgının kriz durumunda olduğu 43 şehirde kahvehaneler, spor kulüpleri, hayvanat bahçeleri, çay bahçeleri, lunaparklar, okullar, üniversiteler, dil kursları, medreseler, sinema ve tiyatro salonları açılmayacak.

Türbe ziyaretlerine de korona engeli

Bununla birlikte toplantı salonları, müzeler, güzellik merkezleri, kuaförler, pasajlar, camiler, gıda ürünleri satışı yapmayan alışveriş merkezleri, araba pazarları, dondurmacılar, oyuncakçılar, halıcılar, ev ürünlerinin satışını yapan mağazalar, diğer zorunlu olmayan bütün iş ve emlak ofisleri de kapalı olacak.

Yeni önlemlerle birlikte Meşhed, Kum ve Tahran’da bulunan türbeler de ziyarete kapalı olacak. Spor müsabakaları, yüz yüze sınavlar, bütün dini ve kültürel etkinlikler de yapılamayacak.

Yorumlar (0)