İran'da şehirlerarası seyahat yasaklanıyor!

İran, ikinci koronavirüs dalgası korkusuyla şehirlerarası seyahat yasağına başladı.

DÜNYA 26.03.2020, 10:00 26.03.2020, 10:08
İran'da şehirlerarası seyahat yasaklanıyor!

İran'da Nevruz tatili sebebiyle vatandaşların ülke çapında seyahat etmeleri ve ikinci dalga koronavirüs korkuları kapsamında bugünden itibaren şehirlerarası seyahat yasağı başladı. 

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, bugün "İran'da Nevruz tatilleri için seyahat halinde olanlar, hemen eve dönüş yolundaki şehirlerde herhangi bir yerde duraklamadan kendi şehirlerine dönmelidir" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, "Üniversitelerin ve okulların kapatılması ve toplantıların askıya alınması uzatıldı" bilgisini veren Zülfikari, söz konusu tüm önlemleri ihlal edenlerin yasal sonuçlarla karşı karşıya kalacağını da sözlerine ekledi.

Çelişkili ifadeler

Orta Doğu'nun yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından en ciddi etkilenen ülkesi İran'da dün hükümet sözcüsü ikinci dalga bir koronavirüs salgını tehlikesi ile karşı karşıya olabileceklerini söylemişti. Halkın Nevruz tatili sebebiyle rahatlıkla seyahat edebilmesini eleştiren uzmanlar, yönetimin kullandığı çelişkili ifadelerin halkın rahat davranmasının sebebi olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yetkililer, İranlıları halka açık yerlerden uzak durmaya ve evde kalmaya çağırırken, okullar, üniversiteler, kültür ve spor merkezleri ülke genelinde geçici olarak kapatıldı.

İran'da Covid-19 salgını şu ana kadar 2 bin 77 kişinin hayatına mal olurken, 27 bin 17 kişiyi de enfekte etti.

Yorumlar (0)