İran’da rejim karşıtları, istihbarat şefini öldürdü

İran’da Mahsa Amini protestoları devam ediyor. Şehne kentinde eylem düzenleyen öfkeli grup, Devrim Muhafızları İstihbarat Şefi Albay Nadir Birami’yi yakalayarak öldürdü. 

DÜNYA 19.11.2022, 09:41 19.11.2022, 12:46
İran’da rejim karşıtları, istihbarat şefini öldürdü

İran’da başörtüsü kurallarına tam olarak riayet etmediği gerekçesiyle gözaltına alınan, ardından bu süreçte şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 22 yaşındaki Mahsa Amini, ülke halkını sokağa döktü. Rejim karşıtları birçok kentte sokağa çıkarak, güvenlik güçleriyle çatışmaya devam ediyor. Aylardır devam eden protesto gösterilerinde bu kez çarpıcı bir gelişme yaşandı. 

Birami’yi öldüren gösterici yakalanarak tutuklandı

Edinilen bilgilere Kirmanşah eyaletine bağlı Şehne kentinde gösteri düzenleyen öfkeli grup, kendilerini engellemeye çalışan güvenlik güçleriyle çatışmaya girdi. Bölgede bulunan Şehne Devrim Muhafızları İstihbarat Şefi Albay Nadir Birami ise karışıklık esnasında rejim karşıtlarının eline düşerek öldürüldü. Birami’nin bıçaklı saldırı sebebiyle yaşamını yitirdiği açıklandı. Devlet yetkilileri, ilerleyen saatlerde Birami’yi öldüren göstericinin yakalanarak tutuklandığını duyurdu. 

Rejim karşıtı gösteriler aylardır devam ediyor

Başörtüsü kurallarına uymadığı için 13 Eylül’de gözaltına alınan Mahsa Amini, bu süreç içerisinde fenalaşmış ve hastanede yaşamını yitirmişti. 17 Eylül’de toprağa verilen genç kızın ardından ülke genelinde protestolar başlamıştı. Aylardır devam eden rejim karşıtı gösterilerde bugüne kadar yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği düşünülüyor. 

Yorumlar (0)