İran’da protestolar devam ediyor: Hamaney okları iki ülkeye çevirdi

22 yaşında olan Mahsa Amini'nin ahlak polisleri tarafından “başörtüsünü düzgün kullanmadığı” nedeniyle gözaltına alınması ve sonrasında yaşamını yitirmesiyle beraber başlayan protestolar devam ediyor. Konu ile ilgili İran’ın Dini Lideri Ali Hamaney, iki ülkeyi suçladı.

DÜNYA 03.10.2022, 17:01
İran’da protestolar devam ediyor: Hamaney okları iki ülkeye çevirdi

İran’da, Mahsa Emini’nin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar 16’ncı gününde de devam ediyor. İranlı yetkililerden konu ile ilgili açıklamalar yapılırken, Hamaney’den bir suçlama geldi.

Gerçek mermi iddiaları büyük tepki topladı

Dün gece Tahran'ın tanınmış üniversitelerinden olan San'at-ı Şerif'de protesto düzenleyen onlarca öğrenciye polis müdahalede bulunmuştu. Polisin, öğrencileri dağıtmak için gerçek mermiler kullandığına dair görüntüler ise bütün dünya tarafından büyük tepki almıştı.,

Hamaney’den “Siyonist güçler” açıklaması

Birçok bölgenin karışıklık içerisinde olduğu ülkede yetkililer bazı açıklamalarda bulunuyor. Bugün bir konuşma yapan dini lider Ali Hamaney’in söylemleri birçok kişinin dikkatini çekti. Protestoların sonrasında ilk defa ifadelerde bulunan Hamaney, 17 Eylül gününde bu zamana kadar ülkeyi etkisi altına alan protestoları “sıradan İranlılar” tarafından gerçekleştirilmediğini “Siyonist güçlerce” yapıldığını iddia etti.

“Planlı isyanlar” değerlendirmesi

Devlet medyası tarafından paylaşılan haberlere göre, 22 yaşında hayatını kaybeden Mahsa Amini’nin yaşadığı durumun kendisini çok etkilediğini dile getiren Hamaney, durumu “acı bir olay” şeklinde değerlendirdi. Hamaney, bu açıklamanın sonrasında gerçekleştirilen protestoları “planlı isyanlar” olduğunu aktardı.

Hamaney, “Ülkemizde yapılan gösterileri İsrail ve ABD planladı.” ifadelerinde bulunurken, polislerin arkasında olduğunu ve desteklediğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)