İran’da göstericilere ve polislere silahlı saldırı: 6 ölü 13 yaralı

Mahsa Amini protestolarının devam ettiği İran'da İsfahan ve İzu şehirlerinde düzenlenen silahlı saldırılar sonucunda 6 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi de yaralandı. İran'ın İsfahan şehrinde güvenlik güçlerine ilişkin silahlı saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

DÜNYA 17.11.2022, 06:45 17.11.2022, 12:54
İran’da göstericilere ve polislere silahlı saldırı: 6 ölü 13 yaralı

İran devlet televizyonuna göre, İsfahan şehrinin Hane Mahallesi'nde kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından güvenlik güçlerine ateş açıldı.

Emniyet güçlerine ve protestoculara ateş açıldı

Haberde, Besic milis güçlerine ait olan binayı hedef alan saldırıyı, motosikletlerle gelen 6 saldırganın gerçekleştirdiği belirtildi.

Saldırı neticesinde Besic milis güçlerinden 2 kişinin hayatını kaybettiği, 7 polis bir Besic üyesinin de yaralandığı kaydedildi. İran'ın güneybatısında bulunan Huzistan eyaletinde gerçekleştirilen Mahsa Amini protestoları esnasında kimliği belirlenemeyen bazı kişiler tarafından emniyet güçleri ve göstericilerin üstüne ateş açıldığı, saldırılar sonucunda ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Ölü ve yaralılar var

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ise, Huzistan eyaletine bağlı İze şehrinde seyir halindeki 2 motosikletten protestocular ve emniyet güçlerine ateş açıldı.

Kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından düzenlenen saldırıda en az 4 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı.

Ölü ve yaralıların gösterici veya polis olup olmadığına yönelik ise bilgi verilmedi.

İran'ın güneybatısında bulunan Huzistan eyaletinde çoğunlukla Araplar yaşıyor.

Yorumlar (0)