İran’da bilanço ağırlaşıyor! Protestolarda kaç kişinin öldüğü açıklandı

22 yaşındaki Mahsa Amini’nin hayatını kaybetmesinin ardından İran’da günlerdir devam eden protestolarda toplam 41 kişi öldü.

DÜNYA 25.09.2022, 09:16 26.09.2022, 09:57
İran’da bilanço ağırlaşıyor! Protestolarda kaç kişinin öldüğü açıklandı

Başkent Tahran’da yaşayan 22 yaşındaki Mahsa Amini, başörtüsü kurallarına tam olarak uymadığı ve saçı yarı açık bir şekilde sokağa çıktığı için ahlak polisleri tarafından gözaltına alınmıştı. Ardından komaya girdiği öne sürülen genç kız, hastanede yaşamını yitirmişti. Başkentte yaşanan bu şüpheli ölüm, ülkeyi ayağa kaldırdı. İran’ın birçok şehrinde protestolar başlarken, güvenlik güçleri ise eylemleri bastırmak için orantısız güç kullanmaya devam ediyor. 

Ölenler arasında polis memurları da var

Tüm dünyanın yakından takip ettiği protesto gösterilerinde bilanço her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. İran devlet televizyonu, resmi olmayan bilgilere göre protestolarda toplam 41 kişinin öldüğünü duyurdu. Hayatını kaybedenler arasında devrim muhafızları ile polis memurlarının da olduğu bildirildi. Haberinde devamında kısa İranlı yetkililer tarafından ölü sayısına ilişkin kısa süre içerisinde resmi açıklama yapılacağını aktarıldı.

Yorumlar (0)