İran, yurt dışıyla bağlantısını kesmekte kararlı

İran Gıda ve İlaç Kurumu Başkanı Darayi, artık yurt dışından Covid-19 aşısı ithal etmeyeceklerini çünkü yerli aşıya güvenlerinin tam olduğunu dile getirdi. İhtiyaç olan aşı miktarını ülkelerinde ürettiklerini belirten Başkan Darayi, şu anda üretim sisteminde sorun yaşanmadığını aktardı. 

DÜNYA 03.01.2022, 09:04 04.01.2022, 09:03
İran, yurt dışıyla bağlantısını kesmekte kararlı

Tüm dünya Covid-19 pandemisini bitirmek için çabalarken ve bulunan her aşı satın alınıp uygulanmaya çalışılırken İran, aldığı bir karar ile diğer ülkelerden sıyrıldı. Kararları sık sık sorgulanan Tahran hükümeti, artık yurt dışından koronavirüs aşısı almayacaklarını açıkladı.  



“Yerli aşımıza güveniyoruz” 

İran Gıda ve İlaç Kurumu Başkanı Behram Darayi, katıldığı bir devlet televizyonu kanalında konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Artık ülkemizde ithal aşı yasaklandı. Şu anda hiçbir şekilde aşı ithal etmiyoruz. Yerli aşımıza güveniyoruz. Ülkedeki herkese üçüncü dozu uygulayacak kadar yeterli yerli aşımız var. Üretimler devam ediyor. Stok konusunda sıkıntı yok. Yerli üreticilerimiz ayda en az 15 milyon doz koronavirüs aşısı üretecekler. Yerli aşıyı ithal etmemiz durumunda 5 milyar Dolar bütçe ayırmamız gerekir ancak biz bundan daha az ücreti yerli üreticilerimize ödeyerek üretim bandını genişletiyoruz.” 



Yerli aşının DSÖ’den belgesi bulunmuyor 

Darayi’nin vurguladığı yerli aşıların Dünya Sağlık Örgütü tarafından verilmiş bir onay belgesi bulunmuyor.  

Yorumlar (0)