İran Savunma Bakanı: Karşılığı sert olacak!

İran Savunma Bakanı Emir Hatemi, İranlı general Kasım Süleymani'nin Amerika'nın saldırısında öldürülmesine ilişkin, "Saldırının karşılığı sert bir şekilde verilecek." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 03.01.2020, 09:29
İran Savunma Bakanı: Karşılığı sert olacak!

İran'ın resmi ajansı IRNA'da yer alan habere göre, İran Savunma Bakanı Emir Hatemi yaptığı yazılı açıklamada, "Bu vahşi cinayet büyük şeytan Amerika'nın bölge ve Irak'ta terör destekçisi olduğunun açık delilidir. Saldırının karşılığı sert bir şekilde verilecek ve haksız yere dökülen kanın intikamı bu işe girişenlerden alınacaktır." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen füze saldırısında öldürüldüğünü açıklamıştı.

Pentagon, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürülme emrinin ABD Başkanı Donald Trump tarafından verildiğini duyurmuştu.

Devrim Muhafızları Ordusu da İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in Amerika'nın füze saldırısında öldürüldüğünü teyit etmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Onun gidişiyle onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." diyerek, İran'da 3 günlük yas ilan etmişti.

Yorumlar (0)