İran, saldırıların "intikamın tamamı" olmadığını açıkladı!

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Şikarci, Irak'taki ABD üslerine düzenlenen saldırıların "intikamın tamamı" olmadığını açıkladı.

DÜNYA 08.01.2020, 22:55
İran, saldırıların "intikamın tamamı" olmadığını açıkladı!

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, İran'ın Fars haber ajansına ABD'nin Irak'taki üslerine düzenlenen füze saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şikarci, ABD'nin savunma sisteminin başarılı olmadığını ve ateşledikleri füzelerinin bölgedeki en büyük ve teçhizatlı üsse ulaşmasının engellenemediğini öne sürerek bu zayıflığın ABD'ye bağlı olarak hareket eden tüm ülkeler için ders niteliğinde olduğunu belirtti.

"Asıl intikam ABD'yi bölgeden çıkaracak"

Sözcü Şikarci, yapılan saldırılar için "Bugün yapılan saldırıları intikamın tamamı olarak görmüyoruz. Asıl intikam öyle bir seviyede olacak ki ABD'liler her şeylerini bölgeden toplayıp gitmek zorunda kalacak" ifadeleriyle İran'ın adımların bitmemiş olabileceğine işaret etti.

"ABD'yi katil bir düşman olarak görüyoruz"

Tuğgeneral, İran ve ABD'nin saldırıdan önce temasa geçerek işbirliği yaptıklarını, bu yüzden Amerikan üslerinin boş olduğu iddiaları için ise "Bu gülünç bir yalandır. İlkesel olarak bu düşmana tokat atma ruhuyla çelişiyor. ABD'yi katil bir düşman olarak görüyoruz. ABD'liler hedeflerine ulaşmak için bu algı operasyonlarını üretiyor" cevabını verdi.

"Uçağı İran vurdu" iddialarını yalanladı

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü, Ukrayna Havayolları'nın Tahran'da düşen uçağını İran'ın füzelerle vurduğu iddialarını da yalanlayarak bu iddianın ABD destekçileri tarafından ortaya atıldığını, böylelikle İran'ın psikolojik bir savaşa çekilmeye çalışıldığını söyledi.

Yorumlar (0)