İran Sağlık Bakanı: Koronavirüs ile satranç oynuyoruz

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ülkede on binlerce kişiyi etkileyen yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede adeta satranç oynadıklarını ifade ederek, bir sonraki sonbahar ve kış aylarında salgın vakalarının tekrar artabileceğini söyledi.

DÜNYA 13.04.2020, 13:37
İran Sağlık Bakanı: Koronavirüs ile satranç oynuyoruz

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre, Sağlık Sigortası Kurumu yetkilileriyle düzenlenen video konferansta konuşan Nemeki, Covid-19 salgınına dair değerlendirmelerde bulundu. 

Nemeki, Covid-19'un önceki virüslerden daha farklı ve daha ciddi olduğunu söyleyerek, "Kendimizi bir sonraki ciddi korona dalgalarına karşı hazırlamak zorundayız hala koronavirüsü tanımıyoruz. Cumhurbaşkanına da dedim, biz koronavirüs ile satranç oynuyoruz. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı dahi koronavirüsün geleceğini tahmin edemez." şeklinde konuştu.

"Virüs bizi terk etmeyecek"

Nemeki, ülkede bu yılın ikinci yarısında da salgının süreceğini ancak etkisinin şu anki duruma oranla daha az olma ihtimalinin bulunduğunu ve Mayıs ayının sonlarında salgının ilk dalgasını durdurmayı ümit ettiklerini dile getirerek, "Virüsün bizi terk edeceğini sanmayalım. Sonbahar ve kış aylarında bu salgının yeni bir dalgası daha ortaya çıkabilir. Kendimizi daha zor günlere hazırlamamız gerekiyor." diye konuştu.

SARS ve MERS gibi kronikleşebilir

Covid-19'un "SARS ve MERS" gibi kronikleşebileceği görüşünü belirten Nemeki, salgının havaların ısınmasıyla sona erip ermeyeceğini konusunda da kesin bir fikirleri olmadığını söyledi.

İlk kez Çin'de ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan Covid-19 salgını, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum şehrinde görülmüş, ardından tüm ülkeyi ele geçirmişti.

Ülkede bugün itibarıyla Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bin 585'e, vaka sayısı ise 73 bin 303'e yükseldi.

Yorumlar (0)