İran ordusu 2 bin yataklı korona hastanesi kurdu

İran'da ordu tarafından Covid-19 (yeni tip koronavirüs) hastaları için 2 bin yataklı hastane kuruldu.

DÜNYA 25.03.2020, 10:51
İran ordusu 2 bin yataklı korona hastanesi kurdu

İran ordusu tarafından Tahran Uluslararası Fuar yerleşkesinde kurulan geçici hastanenin, ihtiyaç duyulması durumunda bin yatak daha arttırılabilecek kapasitede kurulduğu bildirildi.

İran'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını ile mücadele kapsamında İran'ın başkenti Tahran'daki fuar alanında İran ordusu tarafından 2 bin yataklı geçici bir hastane kuruldu.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İran Genelkurmay Başkanlığına bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından oluşturulan ve Covid-19 (yeni tip koronavirüs) hastalarının tedavi göreceği 2 bin yataklı Şehid Hicreti Hastanesi, Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi'nin katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Tahran Uluslararası Fuar yerleşkesinde kurulan 2 bin yatak kapasiteli hastanenin, ihtiyaç duyulması durumunda bin yatak daha arttırılabilecek şekilde ayarlandığı ifade edildi.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan ve DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından Covid-19 olarak isimlendirilen yeni tip koronavirüs İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum şehrinde görülmüş, ardından diğer şehirlere yayılmıştı.

İran Sağlık Bakanlığı, dün itibarıyla İran'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısının 1934'e çıktığını, vaka sayısının ise 24 bin 811 olduğunu duyurmuştu.

Yorumlar (0)