İran ne ile mücadele edeceğini şaşırdı

2020 yılı İran için felaket yılı oldu. ABD'nin ağır yaptırımları karşısında ezilen İran, ikinci darbeyi petrolden yedi. Koronavirüsün en yoğun görüldüğü ülkelerden olan İran, bir taraftan uyuşturucu ve sahte içki ölümleriyle uğraşırken diğer taraftan çekirge istilası ile mücadele etmeye çalışıyor.

DÜNYA 30.04.2020, 11:05
İran ne ile mücadele edeceğini şaşırdı

İran'ın bu yıl başına gelmeyen kalmadı. Ekonomisi, ABD yaptırımları karşısında sıkıntıya giren ülke, petrol sektöründe de problem yaşamaya başlamıştı. Ekonomik sorunlarla mücadele etmek için büyük güç sarf eden İran, Çin'den gelen koronavirüs ile ne yapacağını bilemez duruma gelmişti. Covid-19 ile mücadele edilirken, "koronavirüse iyi geliyor" söylentisiyle tüketimi yayılan sahte içkiler yüzünden 800 İranlı öldü. Bir başka bela olan uyuşturucu konusunda da çaresiz kalan ülke, tüm bunlar yetmiyormuş gibi çekirge istilasına maruz kaldı.

İran'da Güney Horasan'ın ardından 6 eyalette daha çekirge istilası görüldüğü duyuruldu.

Asriran haber sitesinde yer alan habere göre, İran Bitki Koruma Kurumu Sözcüsü Seyyid Rıza Mir,  Güney Horasan eyaletinin ardından İran'ın güneyindeki 6 eyalette daha çekirge sürüsüyle mücadele ettiklerini bildirdi.

İran Bitki Koruma Kurumu Sözcüsü Seyyid Rıza Mir, "Bu hafta ilk çekirge sürüsüyle mücadele 150 hektarlık alanın ilaçlandığı Güney Horasan'da başlamıştı. Sistan-Beluçistan, Hürmüzgan, Buşehr, Fars, Huzistan ve Kirman eyaletlerinde de toplam 133 bin 210 hektarlık alanda ilaçlama yapıldı." açıklamasında bulundu.

Çekirge sürüsünün İran'ın güney eyaletlerine Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt ve Katar'dan geldiğini söyleyen İran Bitki Koruma Kurumu Sözcüsü Seyyid Rıza Mir, "İran, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) uyarılarını dikkate alarak bir milyon hektarlık alanda çekirge istilasıyla mücadele etmek için hazırlığını yapmıştır." dedi.

26 Nisan Pazar günü açıklama yapan Horasan Bitki Koruma Müdürü Mehdi Yusufi, Güney Horasan eyaletine bağlı Nehbendan ilçesindeki 350 hektarlık alanın Pakistan'dan gelen sarı renkli çöl çekirgelerinin istilasına uğradığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)