İran koronavirüse karşı “COVİD” isimli sprey geliştirdi

İran Korona Virüs ile Mücadele Konseyi Başkanı Ali Rıza Reisi, İran’ın ülkeyi etkisi altına alan koronavirüse karşı “COVİD” isimli bir sprey geliştirdiklerini duyurdu.

DÜNYA 30.04.2021, 10:24 30.04.2021, 18:41
İran koronavirüse karşı “COVİD” isimli sprey geliştirdi

Dünya genelinde koronavirüse karşı aşı kampanyaları sürerken Korona virüs salgını karşı aşılama kampanyaları devam ederken, ülkelerde bu virüse karşı etki edebilecek bazı ilaçlar geliştirmek için çaba harcıyor.

İran’ın “COVİD” isimli spreyi tanıtıldı

Başkent Tahran’da yer alan Mesih Danişver Hastanesi ekibi tarafından koronavirüse karşı geliştirilen bir sprey tanıtıldı. 

İran Korona Virüs İle Mücadele Konseyi Başkanı Ali Rıza Reisi “COVİD” isimli spreyin tanıtımına ilişkin yaptığı açıklamada kısa sürede seri üretime geçilip spreyin insanların hizmetine sunulacağını duyurdu.

Geliştirilen spreyin koronavirüse karşı etkili olduğunu belirten Reisi, “Hala koronavirüse karşı en etkili yöntemin maske kullanmak olduğunu görüyoruz. Bizim geliştirdiğimiz bu sprey ise kıyafet ve maske üzerine sıkıldığında varsa eğer virüsü yok ediyor. Ben bu spreyi geliştiren bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan toplam vaka sayısı İran’da 2 milyon 479 bin 805’e, toplam can kayıpları ise 71 bin 351’e ulaştı.

Yorumlar (0)