İran Kasım Süleymani gerçeğini dünyaya duyurdu

Irak'ta ABD Büyükelçiği'nin basılmasının ardından İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ABD-İran geriliminin fitilini ateşlemişti. Tahran yönetimi, ABD'nin Bağdat'ta öldürdüğü Kasım Süleymani'nin ezeli düşmanları olan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne barış teklifi götürülürken füzelerin hedefi olduğunu duyurdu.

DÜNYA 04.02.2020, 19:43 04.02.2020, 20:24
İran Kasım Süleymani gerçeğini dünyaya duyurdu

ABD, Ortadoğu'da Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere birçok arap ülkesini İran'a karşı kışkırtarak kendi lehine kullanırken Tahran yönetimi arap ülkeleriyle iyi ilişkilere başlamak için adım atmak istedikleri sırada ABD'nin Kasım Süleymani'yi öldürdüğünü dünyaya duyurdu.

İran sorunları çözmek istedi

İran'ın Irak Büyükelçisi Iraj Macedi, Tahran yönetiminin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle arasındaik sorunları mümkün olan en kısa sürede çözmek istediğini söyledi.

Irak'ın resmi haber ajansına röportaj veren Macedi'nin açıklamalarında en dikkat çekici nokta, ABD tarafından 3 Ocak'ta öldürülen Ortadoğu'nun en korkulan ismi Kasım Süleymani'yle ilgiliydi.

Büyükelçi, İran'ın en önemli komutanının Suudi Arabistan'a uzlaşma mesajı götürürken saldırıya hedef olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)