İran, Irak ve ABD, kulaktan kulağa oynamış!

İran, Irak'a bildirmiş, Irak da ABD'ye yetiştirmiş! Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, İran'ın kendilerine "ABD üslerine saldıracağı" bilgisi verdiğini, kendilerinin de bu bilgiyi ABD'ye ilettiğini açıkladı.

DÜNYA 08.01.2020, 15:05
İran, Irak ve ABD, kulaktan kulağa oynamış!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, İran'ın Amerikan üslerine saldıracağı haberini önceden aldıklarını açıkladı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, İran yönetiminin, General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine karşılık söz konusu saldırıyı yapacağından haberdar olduklarını bildirdi.

İran, Irak'a bildirmiş!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, "İran'ın Amerikan üslerine saldırı haberini önceden aldık. Bu saldırının, sadece Amerikan askerlerinin bulunduğu bölgeleri kapsayacağı belirtildi. Fakat saldırılacak noktalar hakkında bilgi verilmedi." dedi.

Irak da ABD'ye yetiştirmiş!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, bunun üzerine saldırı bilgisini kendisinin de Amerika'ya ulaştırdığını kaydetti. 

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"O sırada Ayn el-Esed ve Erbil'deki Harir Askeri Üsleriyle başka bölgelere füzeler yağıyordu. Saldırılacağı haberini aldığımız anda Irak askeri birimlerine gereken tedbirleri almaları için uyarıda bulunduk. Saldırıda Irak ve koalisyon güçleri tarafından herhangi bir kayıp olduğuna dair resmi bir durum bildirilmedi." 

İstifa eden Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Irak'ın açık bir savaşa girmesini engellemek için diplomasi yürüttüğünü, Irak'ın egemenliğinin ihlal edilmesini kabul etmediklerini kaydetti.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, saldırılara karşı herkesi sükunete davet ederek, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Irak devleti ve hükümetinin kararlarına saygı duyulmasını istedi.

Olay

İran Devrim Muhafızları Ordusu, General Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin intikamının alınması kapsamında gece saatlerinde Amerika'nın Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu duyurmuştu. İran, saldırıda en az 80 ABD askerinin öldüğünü iddia etmişti.

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı), İran'ın Amerikan askerlerinin konuşlandırıldığı Irak'ın Enbar şehrinde bulunan Ayn el-Esed ile Erbil kentindeki üslerine 12'den fazla balistik füzeyle saldırı düzenlediğini belirtmişti.

Yorumlar (0)