İran, intikam için 13 senaryo hazırladı!

İran: General Kasım Süleymani'nin intikamını almak için 13 senaryo hazırladık. En alt senaryo bile ABD'liler için tarihî bir kâbus olacak.

DÜNYA 07.01.2020, 13:21
İran, intikam için 13 senaryo hazırladı!

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine cevap olarak Tahran yönetiminin 13 senaryo hazırladığını açıkladı.

Mehr Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, "Konsey toplantısında General Kasım Süleymani'nin intikamını almak için 13 senaryo gündeme geldi. En alt düzeydeki senaryo dahi tatbik edilse, Amerikalılar için tarihi bir kabus olur." ifadelerini kullandı.

Söz konusu senaryoların içeriği hakkında bilgi vermeyen İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İran dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney'in "Tüm direniş güçleri, Süleymani'nin intikamını alacak" sözünü anımsatarak, yapılacak misillemenin bir saldırıyla sınırlı kalmayacağını kaydetti.

Bölgede Amerikan askerlerinin devriyelerini azaltarak üslerine çekildiğini iddia eden İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, şöyle konuştu:

"Bölgede 19 ABD üssü var. 11'i doğu ve batı sınırlarımıza yakın. Kuzey ve güneyimizdeki 8 üste alarm durumundalar. Buralardaki asker ve teçhizatları hakkında bilgimiz var. En ufak hareketlerini takip ediyoruz."

General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), cuma günü İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani ve Hasdi Sabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü duyurmuştu.

Saldırıda, Süleymani ve Mühendis'in yanı sıra İranlı subayların da aralarında bulunduğu 5'i Iraklı 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)