İran'ın nükleer program uzmanına suikast! "Saldırıda İsrail'in parmağı olabilir"

İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade Mahabadi, düzenlenen bir suikaste kurban gitti. Dışişleri ve İstihbarat Bakanlığı'ndan konuya ilişkin taziye ve kınama mesajları geldi. Cevad Zarif, suikastte İsrail'in parmağının olmasından endişe ettikleri görüşünü paylaştı.

DÜNYA 28.11.2020, 01:32
İran'ın nükleer program uzmanına suikast! "Saldırıda İsrail'in parmağı olabilir"

İran'ın nükleer fizik ve füze çalışmalarıyla adı duyulan Muhsin Fahrizade Mahabadi'nin Tahran'da bir suikast sonucu yaşamını kaybettiği kaydedildi. İran Dışişleri Bakanı Zarif tarafından suikast kınanarak, "Saldırıda İsrail'in parmağının olabileceği ciddi bir şekilde görülüyor." denildi.

İran'ın başkenti Tahran'ın Abserd bölgesinde ülke saatiyle 14.30'da suikastın gerçekleştirildiği kaydedildi.

Saldırıda öncelikle Mahabadi'yi taşıyan bir aracın geçişi esnasında aracın infilak ettirildiği ve Mahabadi'ye ateş açıldığı ifade edildi.

İran Savunma Bakanlığı tarafından ağır bir şekilde yaralanan Mahabadi'nin hastaneye kaldırıldığını fakat yapılmış olan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadığı bilgisine yer verildi.

(Muhzin Fahrizade Mahabadi)

Cevat Zarif kınama mesajı yayınladı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, Mahabadi'nin suikast neticesinde öldürülmesini kınadı ve "Teröristler bugün İran'ın önde gelen bir bilim insanını öldürdüler." dedi.

Suikastte İsrail'in rolünün bulunabileceğine işaret eden Zarif, "Yapılan bu suikastte İsrail'in parmağının olabileceği çok ciddi bir şekilde görülüyor. Uluslararası toplumun ve Avrupa'nın konuya ilişkin çifte standart yapmadan bu terör saldırısını kınamasını bekliyoruz." ifadeleri paylaşıldı.

İstihbarat Bakanı Alevi: Bunun intikamını alacağız

İran'ın İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi de Mahabadi'nin suikaste kurban gitmesi sebebiyle bir taziye mesajı paylaştı.

Alevi yayınladığı mesajda Mahabadi'nin yaşamını kaybetmesinden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu kaydederek, "Bu büyük bilim insanının yaşamını kaybetmesi sebebiyle bütün İranlılara baş sağlığı mesajı diliyorum." ifadelerine yer verildi.

Mahabadi, suikasti gerçekleştiren kişilere yönelik operasyonların başladığını kaydederek, "İstihbarat Bakanlığımızca saldırının faillerinin yakalanmasına dair harekete geçildi. Şehidimizin intikamını azmettirici ve faillerden alacağız." denildi.

Yorumlar (0)