İran'ın Covid-19 mücadelesinde renk uygulaması

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede sosyal sınırlamaların uygulanmasına yönelik "beyaz", "sarı" ve "kırmızı" bölge uygulamasının yapılacağını belirtti.

DÜNYA 26.04.2020, 12:13 26.04.2020, 12:28
İran'ın Covid-19 mücadelesinde renk uygulaması

İran devlet televizyonunun haberine göre, Cumhurbaşkanı Ruhani, başkent Tahran'da düzenlenen ve başkanlık ettiği "Koronavirüs ile Ulusal Mücadele Kurulu Toplantısı"nda ülkedeki salgına yönelik değerlendirmeler yaptı.

Ruhani, "Covid-19 ile mücadelede getirilen sınırlamalar bölgesel riske göre değerlendirilecek. Mesela eğer bir bölgede iki hafta üst üste yeni vaka görülmez, koronavirüs nedeniyle ölüm olmaz ise Sağlık Bakanlığı o bölgeyi beyaz bölge ilan edebilecek. Diğer bölgeleri de sarı veya kırmızı olarak sınıflandıracak." dedi.

İbadethaneler açılabilecek

İran'da uzun süre önce kapatılan ibadethanelerin renk uygulaması çerçevesinde yeniden kullanıma sunulacağını belirten Ruhani, beyaz ilan edilen bölgelerde sosyal mesafeye uyulması kaydıyla ibadethanelerin açılabileceğini söyledi.

İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta görülen Covid-19 salgını dün itibariyle 5 bin 650 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olurken, toplam vaka sayısı ise 89 bin 328 olarak açıklandı.

Yorumlar (0)