İran ile Katar arasında kritik görüşme

Katar Dışişleri Bakanı Danışmanı Huleyfi ile İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani'nin Tahran'daki buluşmasında önemli konular masaya yatırıldı. Şemhani, "Bazı ülkeler bilinçli olarak İran ile Katar arasında husumeti körüklemek istiyor." dedi.

DÜNYA 28.03.2023, 09:07 28.03.2023, 16:51 Hakan Öksüz
İran ile Katar arasında kritik görüşme

İran'ın başkenti Tahran'a resmi ziyaret gerçekleştiren Katar Dışişleri Bakanı Danışmanı Muhammed bin Abdülaziz el-Huleyfi, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile buluştu. Görüşede bölgesel konuların ve ikili ikili ilişkilerin masaya yatırıldığı kaydedildi.

Şemhani: "Bazı ülkeler, bunu bilerek yapıyor"

Ali Şemhani, komşu ülkelerle kapsamlı bir ortaklığın geliştirilmesinin, dış politikadaki temel tutumları olduğundan bahsetti. Bazı ülkelerin, İran ile Katar arasındaki tartışmalı konuları gündeme taşıyarak iş birliğine zarar vermeye çalıştığını kaydeden Şemhani, "İlişkileri dikkatle yürütmemiz gerekiyor. Dış ülkelerin 'yanlış anlaşılma' yaratmaya çalıştığı muhakkak." dedi.

Huleyfi'den normalleşme açıklaması

Suudi Arabistan ve İran arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için atılan adımlardan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Katar Dışişleri Bakanı Danışmanı Huleyfi ise, "Bölgenin daha istikrarlı bir yapıya kavuşturulması için bu normalleşme süreci çok önemli. " diye konuştu.

Yorumlar (0)