"İran'ı mahrum etmek istiyoruz"

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "İran'ı terörist saldırıları finanse etmek için her zaman kullandığı kaynakların kullanımından mahrum etmek istiyoruz" dedi.

DÜNYA 02.10.2019, 18:19 02.10.2019, 19:15
"İran'ı mahrum etmek istiyoruz"

Mike Pompeo, İran'ın saldırganlığına karşı birlik çağrısında bulunarak, bu ülkeyi, terör finansmanında kullandığı kaynaklarından mahrum etmek gerektiğini belirtti.

Avrupa turunun ilk ayağı olan İtalya'daki temaslarına dün başlayan Mike Pompeo, bu sabah Vatikan'da önce bir sempozyuma katıldı, daha sonra İtalyan mevkidaşı Luigi Di Maio ile dışişleri konutu Villa Madama'da buluştu.

İki bakan, görüşmede siyasi-ticari ve ekonomik ilişkiler, Libya'daki içi savaş ve uluslararası konuları masaya yatırdı.

"İran'a karşı tutumumuz değişmedi"

Washington yönetiminin son iki yıldır, "terörü destekleyen İran'a" karşı tutumunun değişmediğini hatırlatan Pompeo, Suudi Arabistan'ın Saudi Aramco şirketine yönelik saldırıdan bu ülkeyi sorumlu tuttuklarını ifade etti.

"Terör kaynaklarını finanse ediyorlar"

Mike Pompeo, "İran'ı dünyadaki terör saldırılarını finanse etmek için her zaman kullandığı kaynakların kullanımından mahrum etmek istiyoruz." diye konuştu.

"Bir tehdit olan İran'ın saldırganlığına karşı birlik içinde olmak gerekiyor." diyen Pompeo, İtalyan mevkidaşıyla İran hava yolu firması Mahan Air'in lisansının iptal edilmesini görüştüklerini de belirtti. 

Yorumlar (0)