İran: Gözaltında tutulan göçmenler konusunda endişeliyiz!

İran, ABD'deki merkezlerde gözaltında tutulan yaklaşık 1500 göçmenin içinde bulunduğu durumun tedirginlik yarattığını söyledi. 

DÜNYA 28.04.2020, 14:33 28.04.2020, 15:17
İran: Gözaltında tutulan göçmenler konusunda endişeliyiz!

İran Dışişleri Bakanlığının resmî Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, ABD'nin gözaltı merkezlerinde tutulan 1500 göçmenin durumundan endişe duyulduğu dile getirildi.

Açıklamada, "Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin ABD'deki kalabalık ve sağlıksız gözaltı merkezlerinde tutulan 1500 göçmenin hayatlarının tehlikede olduğu yönündeki raporu nedeniyle derinden endişe duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık açıklamasında, "ABD rejimi bu göçmenlere kötü muameleden sorumlu tutulmalı. Onlar suçlu değiller. Onları serbest bırakın!" mesajı verildi.

ABD, özellikle Trump'ın göreve başlamasından bu yana göçmenlere yönelik katı ve ayrımcı politikalar izlemeye devam ediyor.

ABD şu anda dünyadaki en yüksek yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısına sahip ülkelerin başında geliyor ve bu durum hemen her alanda tedirginlik yaratıyor. ABD'de şimdiye kadar 56 binden fazla insan salgın sebebiyle yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)