İran gol yemeye devam ediyor

İran'da son 1 günde 70 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı 8.012 oldu. İran'da 3.134 yeni vaka saptandı.

DÜNYA 03.06.2020, 13:27
İran gol yemeye devam ediyor

İran'da Nisan ayının sonlarına doğru Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakalarındaki düşüş nedeniyle Tahran yönetimi kısıtlamaları kaldırma kararı almış, İranlılar ise Tahran yönetiminin kararını ve vaka sayısındaki düşüşü doğru değerlendiremeyerek kuralları hiçe saymaya başlamıştı.

iran sağlık bakanı said nemeki

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, maske kullanımının terk edilmesi ve sosyal mesafenin unutulması nedeniyle "Koronadan son dakika golü yiyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Said Nemeki'nin bu uyarısından bir gün sonra (dün) vaka sayıları 3 binleri geçmeye başlamıştı.

iran sağlık bakanı said nemeki

Bugün de 3 bini aştı

İran'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle son 24 saatte vaka sayısı 3.134 daha artarken can kaybı 8.012 oldu.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 1 günde İran genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) drolayısıyla 70 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur

Toplam vefat sayısının 8.012'ye yükseldiğini ifade eden İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, vaka sayısının da 3.134 yükselerek 160 bin 696'ya ulaştığı bilgisini verdi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında enfekte olanlardan 2.585'inin durumunun kritik seviyede bulunduğunu ifade eden İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, 125 bin 206 İranlının tedavi sürecinin sona ermesiyle evlerine gönderildiğini bildirdi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur

Şimdiye kadar 997 binin üzerinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi yaptıklarını açıklayan İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, ülkenin güneyindeki Huzistan eyaletinin "kırmızı bölge" olarak ilan edildiğini, Doğu ve Batı Azerbaycan, Kürdistan, Kirmanşah, Buşehr, Hürmüzgan, Sistan-Beluçistan, Kazvin ve Rezevi Horasanı eyaletlerinin de yüksek riskli bölgeler listesinde bulunduğunu duyurdu.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ilk kez 19 Şubat'ta Kum şehrinde görülmüştü.

Yorumlar (0)