İran gece boyu sallandı! Korkutan depremler…

İran’da dün gece 6.1, 6.3 ve 6.1 büyüklüğünde üç deprem meydana geldi. Gece boyu artçı sarsıntıların yaşandığı ülkede ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti. 

DÜNYA 02.07.2022, 10:07
İran gece boyu sallandı! Korkutan depremler…

İran’da dün gece ilk büyük deprem saat 02.02’de yaşandı. 6.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü ise Bender Lenge ve Bender Hemir kentleri olarak duyuruldu. Deprem sonrası ilk belirlemelere göre göçük altında kalan 3 kişi yaşamını yitirdi. 19 kişinin ise yaralı olarak çıkarıldığı ve hastanelere sevk edildiği duyuruldu. 

“Sayehuş köyü, sarsıntıdan en çok etkilenen yerleşim yeri oldu”

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan Hürmüzgan Kızılay Cemiyeti Genel Müdürü Mühendis Muhtar Silahşör, “Depremin ana merkezi olarak Bender Lenge ve Bender Hemir kentlerini tespit ettik. Bu kentlerin ortasında bulunan ve 300 haneyi içinde barındıran Sayehuş köyü, sarsıntıdan en çok etkilenen yerleşim yeri oldu. Köyde ciddi hasar meydana geldi. Ölü ve yaralılarımız var. Sayehuş’un yanı sıra Çah Ahmed, Konh ve Dejhan bölgelerinden de kötü haberler alıyoruz” şeklinde konuştu.

2 büyük deprem daha meydana geldi

Büyük hasara yol açan büyük depremin ardından bölgede 2 sarsıntı daha meydana geldi. 6.3 ve 6.1 büyüklüğündeki depremler, halk arasındaki paniği daha da artırdı. İran’ın güney bölgesindeki depremler, sabaha kadar artçı sarsıntılarla devam etti. Geceyi sokaklarda geçiren halk, bir yandan da evlerinde kalan önemli eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Yorumlar (0)