İran Erdoğan’ın açıklamalarına katılıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’taki gösterilerin İran’a taşınmak istendiği yönündeki açıklamalarına katılarak, “Bazı gizli eller Irak’taki olayları İran içlerine taşımak istiyor” değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA 10.11.2019, 13:14
İran Erdoğan’ın açıklamalarına katılıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer anlaşmadaki taahhütleri askıya almada dördüncü adıma geçerek ne kadar ciddi olduğunu gösterdiğini belirtti.  İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi diplomasiye olabildiğince fırsat tanıdıklarını vurgulayarak, “Nükleer anlaşmadaki taahhütleri askıya almada aşamalı bir şekilde ilerleme yolunu seçtik. Doğrudan anlaşmadan ayrılabilirdik” ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'ın açıklamaları doğru ve yerindedir"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’taki gösterilerin İran’a taşınmak istediği yönündeki açıklamalarını da gündeme getiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi şöyle konuştu:
"Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’taki olayların İran içlerine taşınmak istendiği yönündeki açıklamaları doğru ve yerinde açıklamalardır. Bazı gizli eller Irak’ta yaşananları İran içlerine taşımak istiyor, bu gerçektir. Bölge ülkelerinin bu konuda hassas ve bilinçli olmaları güzel bir şey.”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Macaristan temaslarının ardından dönüşte medya temsilcilerinin sorularını yanıtlarken, Irak’taki gösterilere ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:
"Şunu açık ve net söylüyorum; burada özellikle Irak’taki bu ayaklanmaların arkasında kimler yatıyor? Biz kimler tarafından yapılabileceği veya yapıldığına yönelik tahminde bulunuyoruz. Tabii bunun İran’a sirayet etme noktasındaki durumlarını da tahmin ediyoruz. Çünkü dert İslam dünyasını bölmek, parçalamak ve birbirine düşürmek.”

Yorumlar (0)