İran, elektronik ev eşyası ithalatına yasak getirdi 

İran Dini Lideri Hamaney’in talimatı ile İran’daki elektronik ev eşyalarının ithalatı yasakladı. Hamaney, ithal ürünlerin, yerli üreticilere zarar verdiğini belirterek bu kararı aldığını duyurdu. 

DÜNYA 30.09.2021, 10:39 30.09.2021, 18:04
İran, elektronik ev eşyası ithalatına yasak getirdi 

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’ye yazdığı mektupta yerli üreticiye zarar verdiği gerekçesiyle ev elektronik eşyalarının ithalatının yasaklanmasını istedi. 

“Ev eşyası ithalatı, yerli üreticinin belini kırdı. Bunun önünün alınması gerek.” ifadelerini kullandığı öğrenilen Hamaney’in talimatı ile bakanlıklara, özellikle Güney Kore’den elektronik ev eşyası ithalatına yasak getirildiğini aktardı. 



Eşyalar Güney Kore’den geliyordu 

İran, elektronik ev eşyalarının çoğunu Güney Kore’deki LG ve Samsung firmalarından getirtiyordu. Hamaney tarafından getirilen yeni yasak ile birlikte bu iki şirketten artık ürün alınmayacak. 

Güney Kore yönetiminin İran’a ait 9 milyar dolar değerindeki mal varlığına el koymasının ardından gelen kararın yerli üreticilerin geleceğini düşünmekten çok ABD ile anlaşan Güney Kore’ye karşı tepki göstermek için olduğu düşünülüyor. Güney Kore, ABD’nin İran’a karşı yaptırımlar uygulamaya başlamasının ardından İran’a hiçbir şekilde ödeme yapmayacağını açıklamıştı. 

Yorumlar (0)