İran'dan ürküten açıklama: Karantina için artık çok geç!

İran Sağlık Bilimleri Üniversitesi Viroloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Keyvani, İran'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasının engellenmesi için karantina ve tüm kentlerin dezenfekte edilmesi konusunda geç kalındığını söyledi.

DÜNYA 11.03.2020, 16:01 11.03.2020, 17:50
İran'dan ürküten açıklama: Karantina için artık çok geç!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 63 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 354 oldu. Vaka sayısı ise 9 bine ulaştı.

İran Sağlık Bilimleri Üniversitesi Viroloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Keyvani, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ülkede ortaya çıktığı ilk günlerde karantina önlemi alınmamasına tepki gösteren Keyvani, "Virüsün henüz yayılmadığı dönemde en sıkı şekilde karantina tedbirleri uygulanmalıydı, karantina ve tüm kentlerin dezenfekte edilmesi için geç kalındı. Şu anda ülkenin tamamına yayılan bu hastalığa karşı sağlık kurallarına riayet etmeliyiz. Artık karantina ve tüm kentlerin dezenfekte edilmesi için geç kalındı." ifadelerini kullandı. 

"Tam olarak kaç kişinin enfekte olduğunu bilmiyoruz"

Keyvani, çalıştığı hastanede günde yaklaşık bin kişiye test uygulandığını fakat bu sayının yeterli olmadığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Tam olarak kaç kişinin enfekte olduğunu bilmiyoruz. Milyonlarca kişiyi test etme imkanı da bulunmuyor. Daha fazla kişinin test edilebilmesi için virüs tespit kitlerinin onaylanıp laboratuvarlara gönderilmesini umuyoruz. Bana göre, şu anda en önemli iş kendi sağlımızı korumaktır."

"ABD yaptırımları koronavirüsle mücadeleyi etkiliyor"

ABD'nin tek taraflı yaptırımlarının ülkede yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadeleyi dolaylı yoldan etkilediğini vurgulayan Keyvani, şunları söyledi:

"Koronavirüsün teşhis ve tedavi edilmesi sürecinde yaptırımların bir etkisi bulunmuyor. Elbette örneğin hükümet sağlık teçhizatı almak istediğinde ödemeyi bankalar üzerinden gerçekleştiremiyor ve bu mesele dolaylı yoldan etki ediyor ancak hastalığın teşhisi konusunda yaptırımların herhangi bir etkisi bulunmuyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)